Asociația de Psihoterapie Pozitivă anunță inițierea unui nou grup de formare în Psihoterapie Pozitivă în București.
Primul Seminar va avea loc în septembrie 2024.
Cursul se adresează absolvenților facultăților de Psihologie, precum și absolvenților uneia dintre următoarele facultăți: Asistență socială, Medicină, Pedagogie, Sociologie, Filozofie, Teologie (cu condiția efectuării unui pachet de cursuri prerechizite necesare obținerii atestatului de liberă practică).
Formarea constă în 5 seminarii pe an (Cursul de baza – anul I și Cursul Avansat – anii II, III și IV). Cei care intră în formarea de bază dau un examen la finalul anului I, de acest examen depinzând intrarea în Cursul Avansat.
După finalizarea anului IV (examen de autocunoaștere și psihiatrie), se obține drept de liberă practică de la CPR și se intră în supervizare. Conform standardelor CPR, supervizarea înseamnă minim 2 ani de supervizare, sau pana la finalizarea a 150 ore de supervizare în total.
La final, se obține diplomă de psihoterapeut recunoscută de:
- Colegiul Psihologilor din Romania (CPR)
- World Association of Positive Psychotherapy (WAPP)
- Asociația Europeană de Psihoterapie (EAP)
Psihoterapia Pozitivă este o metodă umanistă, transculturală și psihodinamică . Această metodă centrată pe conflict și orientată pe capacități a fost dezvoltată de Nossrat Peseschkian în Germania începând cu anul 1968.
Psihoterapia Pozitivă reprezintă o metodă specifică ce se bazează pe propria teorie, subliniază noi aspecte ale înțelegerii naturii umane și conduce la modalități specifice de intervenție și tratament. Metoda este folosită în 54 de țări, răspândite pe 6 continente.
Metoda se bazează pe imaginea pozitivă a omului, imagine conform căreia omul este prin natura sa bun și înzestrat cu patru tipuri de capacități: fizice, mentale (psihice), sociale și spirituale. Bolile și tulburările sunt în acest context interpretate într-un mod nou, pozitiv, utilizându-se în interpretare povești, anecdote, exemple din alte culturi.
Scopul procesului terapeutic este acela de a ajuta clientul/pacientul să își dezvolte propriile capacități înnăscute și să găsească echilibrul în viața de zi cu zi.
Psihoterapia Pozitivă este o abordare interdisciplinară: ea utilizează o serie de tehnici aparținând unor alte metode, pentru a flexibiliza adaptarea la situația clientului/pacientului.
FORMATORI
Luminița ION
psiholog, psihoterapeut, basic trainer în PPT
Oana BODOR
psiholog, psihoterapeut, master trainer în PPT
ÎNSCRIERI la telefon: 0722 292 170 (WhatsApp) sau pe email: luminitaionpsih @yahoo.ro
Foto: Andreea Ch